Haaruitval medicijnen

Haaruitval komt bij een groot gedeelte van de mannen voor en dit kan vooral erg vervelend zijn als je nog relatief jong bent. Het kan je onzeker maken en kaalheid zorgt bij mannen ook regelmatig voor een depressie. Inmiddels is precies duidelijk waarom mannen kaal worden, en wat nog belangrijker is: er zijn ook goede medicijnen tegen haaruitval verkrijgbaar, dus behandeling is goed mogelijk.

Vergeleken bij de shampoos en andere middelen tegen kaalheid die in het verleden op de markt zijn gebracht werken de medicijnen vele malen beter en kunnen haaruitval zo goed als helemaal stoppen en laat haar zelfs teruggroeien. Ook worden de haren weer dikker dan voorheen.

In dit artikel vind je informatie over de oorzaken van kaalheid en haaruitval bij mannen en een overzicht van de medicatie die er op dit moment tegen haarverlies verkrijgbaar is.

Haaruitval oorzaken: Welke oorzaak heeft kaalheid bij mannen?

De voornaamste oorzaak van haaruitval bij mannen is de omzetting van het hormoon testosteron in 2 typen DHT. Haarzakjes reageren bij veel mannen enigszins allergisch op DHT waardoor de haren uit deze haarzakjes van slechtere kwaliteit worden (minder kleur en dunner). Ze stoppen op den duur helemaal met het maken van haar op het hoofd.

Vooral op bepaalde gedeelten van het hoofd treedt dit op, met name rond de kruin en aan beide kanten van het voorhoofd die de inhammen veroorzaken. In de loop der tijd breidt het gebied zich steeds verder uit. Er zijn nog meer oorzaken te noemen van haaruitval en kaalheid, maar deze zijn in verhouding te verwaarlozen in vergelijking met het effect van DHT op jouw haar, dus deze oorzaken worden in dit artikel ook niet verder uitgelicht.

Middel tegen haaruitval: Welke medicijnen zijn er tegen kaalheid en het voorkomen ervan?

Er zijn twee medicijnen voor de behandeling van haaruitval op de markt die daadwerkelijk erg goed helpen bij mannen en het voorkomen van kaalheid: Propecia (Finasteride) en Avordart (Dutasteride). Deze medicatie is oorspronkelijk ontwikkeld tegen goedaardige prostaatvergroting, maar het medicijn genaamd Proscar bleek een gunstige bijwerking te hebben: de mannen die Proscar gebruikten werden veel minder snel kaal en in veel gevallen groeide het haar licht terug.

Zodoende is Finasteride (de werkzame stof in Proscar) in een minder sterke dosering op de markt gebracht onder de naam Propecia. Dit is het eerste échte medicijn tegen haaruitval geworden met een bewezen positieve werking voor de behandeling van haarverlies.

Propecia (Finasteride): Het officiële medicijn tegen haaruitval

Propecia bevat als werkzame stof per tablet 1mg Finasteride. Finasteride zorgt er voor dat de oorzaak van kaalheid bij mannen wordt aangepakt: de omzetting van testosteron in 1 van de 2 typen DHT wordt sterk geremd. Zo werkt dit medicijn tegen haarverlies en remt verdere haaruitval aanzienlijk. Propecia is een aantal jaren geleden, ongeveer tien jaar na de succesvolle introductie in de Verenigde Staten, ook in Nederland goedgekeurd als officieel voorgeschreven medicijn tegen kaalheid.

Het is overigens wel belangrijk om Propecia tenminste minstens een half jaar te gebruiken voor de effecten zichtbaar zijn. Het duurt relatief lang voordat de verminderde aanmaak van het type DHT in je lichaam doorgedrongen is tot de haarzakjes.

Avodart (Dutasteride): Het beste medicijn voor behandeling haaruitval

Er is ook een tweede medicijn tegen haaruitval op de markt genaamd Avodart. De werkzame stof Dutasteride is een doorontwikkeld broertje van Finasteride. In vrijwel elk opzicht is Dutasteride beter werkzaam tegen kaalheid. Dit komt omdat Dutasteride de omzetting van testosteron in beide typen DHT verminderd, waar Finasteride alleen werkzaam is tegen de omzetting naar één type DHT.

Daarom is Avodart het beste medicijn tegen kaalheid bij mannen, maar officieel is Avodart in Nederland alleen nog maar een middel tegen grootaardige prostaatvergroting. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze medicatie goedgekeurd wordt tegen kaalheid bij mannen, omdat de fabrikant nog niet wil investeren in langdurige onderzoeken. Dit heeft voornamelijk te maken met het succes en de goede werking van Propecia, waardoor er mogelijk te weinig productdifferentiatie zou zijn voor consumenten.

Ook bij Avodart duurt het zes maanden voor het effect goed zichtbaar is.

Haaruitval medicijn & middel tegen kaalheid bestellen online

Overzicht van veilige online apotheken waar je medicijnen en medicatie tegen haaruitval en kaalheid online kunt kopen.

Online verkooppunt Zonder/met recept? Prijs
Dokteronline.com Zonder recept € 65,75 (Propecia)
Dokteronline.com Zonder recept € 50,75 (Avodart)

Populaire medicijnen

Afvallen

Xenical

Haaruitval

Finasteride (Propecia)
Proscar (finasteride) bestellen

SOA

Aldara
Condyline
Doxycycline
Zithromax
» Alle SOA medicijnen

Te snel klaarkomen

Emla Creme
Priligy (dapoxetine)

Erectiepillen

Cialis
Levitra
Viagra

Stoppen met roken

Champix/Chantix
Zyban

Testosteron

AndroGel

Anticonceptiepillen

Pil kopen
Diane 35
Microgynon 30
Yasmin

Overige

Melatonine
Tramadol